Tata és Vidéke Eszperantó Egyesület

Bejelentkezés

2008.

Pályázat keretében tagtársaink Brüsszelbe, az EU intézményeihez utaztak március hónapban. Tatát 6 fő képviselte, közöttük volt Tata Város Önkormányzat alpolgármesternője Robozné Schönfeld Zsuzsa, aki az Egressy Kórus karnagya is.

Egyesületünk fő programja az Országos-nemzetközi Vasutas Eszperantó Találkozó szervezése volt 2008. júniusában Tatán. A Találkozó időpontja megegyezett a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál időpontjával. A minden szempontból sikeres találkozón 78 fő vett részt, akik közül 6 fő külföldi volt.

 2008-ban egyesületi tagjaink közül 12 fő vett részt Tata testvérvárosában, Alkmaarban rendezett testvérvárosi találkozóan. A 12 tagtársunk a találkozót követően továbbutazott Rotterdamba az Eszperantó Világkongresszusra.

2008. őszén először került megszervezésre Kesztölcön a Nyitott Pincék Találkozója, ahol kesztölci borokat kóstoltak végig a tagtársaink.

2008. december 10-én tartottuk hagyományos Zamenhof napi ünnepségünket és Közgyűlésünket.

2008-ban sűrű programja volt eszperantista festő tagtársainknak is:

Eszperantista festőink képeiből kiállítást rendeztek Franciaországban. (A festményeket a szervezők és segítőik a kiállítást követően elvitték Rotterdamba az Eszperantó Világkongresszusra, ahol szintén kiállításra kerültek.)

Eszperantista festőink a Szentendrei Képzőművész táborában vettek részt.

Kiállításra került sor a Honvédség Stefánia úti palotájában és a Nemzetvédelmi Egyetemen is.

Festőink festettek a Komáromi Erődben, mely képekből az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság kiállítást rendezett, ahol festőink is nagy számmal jelen voltak, mint kiállítók.

Tagtársaink közül 10 fő festő részt vett a szolnoki IRIS fesztiválon.