Tata és Vidéke Eszperantó Egyesület

Bejelentkezés

2009.

2009. tavaszán az Egyesületünk tagjai ingyenesen, társadalmi munka keretében megtisztították a piliscsévi Eszperantó-forrás és Emlékfal környékét.

Egyesületünk fő programja 2009-ben a tatai IRIS Eszperantó Fesztivál megszervezése volt. A rendezvényen nagy számban vettek részt külföldiek. Tizen jöttek Tata holland testvérvárosából, Alkmaarból, hogy a találkozón részt vegyenek.

Tagtársaink közül sokan részt vettek a 2009-ben Nyíregyházán megrendezett Országos-nemzetközi Vasutas Eszperantó Találkozón.

Képzőművészeink az országhatárokon átnyúló magyar-magyar találkozóra, Lendvára voltak hivatalosak 2009-ben.

2009-ben meghirdetett nemzetközi gyermekrajz kiállításra az eszperantó nyelv segítségével 36 db képet küldtünk ki a tatai általános iskolások rajzaiból. Egy gyerek 3. helyezést ért el.

Megrendezésre került Kesztölcön a II. Nyitott Pincék Találkozója is, immár nagyobb létszámban, meghívott külföldi vendégekkel. A találkozó mottója a Bor volt, és csatlakoztunk a Nyelvek Európai Napjához is. Ezek szellemében zajlott le az egyik pincében megtartott irodalmi délután is.

2009. december 8-án tartottuk hagyományos Zamenhof napi ünnepségünket és Közgyűlésünket, a korábbiaknál jóval nagyobb létszámban, a Tisztei Klub Színháztermében