Tata és Vidéke Eszperantó Egyesület

Bejelentkezés

2011-es közhasznúsági jelentés

Egyesületünk 2012. március 13. napján a  2/2012. (III.13.) számú Közgyűlési határozattal fogadta el 2011. évről szóló közhasznúsági jelentését.

A jelentés a mellékelt linken megtekinthető:

https://docs.google.com/open?id=0B_MiEoPEHqQbYm9nbWFXME83ZFE

2010.

2010. tavaszán az Egyesületünk tagjai ismételten, ingyenesen, társadalmi munka keretében megtisztították a piliscsévi Eszperantó-forrás és Emlékmű környékét.

2010. június elején az Egyesület szervezésében kirándulásra került sor Bécsbe és Lendvára.

Kirándultunk.

2010. július elején tagtársaink Pécsre, Európa Kulturális Fővárosába utaztak az Országos-nemzetközi Vasutas Eszperantó Találkozóra.

2008.

Pályázat keretében tagtársaink Brüsszelbe, az EU intézményeihez utaztak március hónapban. Tatát 6 fő képviselte, közöttük volt Tata Város Önkormányzat alpolgármesternője Robozné Schönfeld Zsuzsa, aki az Egressy Kórus karnagya is.

Egyesületünk fő programja az Országos-nemzetközi Vasutas Eszperantó Találkozó szervezése volt 2008. júniusában Tatán. A Találkozó időpontja megegyezett a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál időpontjával. A minden szempontból sikeres találkozón 78 fő vett részt, akik közül 6 fő külföldi volt.

 2008-ban egyesületi tagjaink közül 12 fő vett részt Tata testvérvárosában, Alkmaarban rendezett testvérvárosi találkozóan. A 12 tagtársunk a találkozót követően továbbutazott Rotterdamba az Eszperantó Világkongresszusra.

2008. őszén először került megszervezésre Kesztölcön a Nyitott Pincék Találkozója, ahol kesztölci borokat kóstoltak végig a tagtársaink.

2008. december 10-én tartottuk hagyományos Zamenhof napi ünnepségünket és Közgyűlésünket.

2008-ban sűrű programja volt eszperantista festő tagtársainknak is:

Eszperantista festőink képeiből kiállítást rendeztek Franciaországban. (A festményeket a szervezők és segítőik a kiállítást követően elvitték Rotterdamba az Eszperantó Világkongresszusra, ahol szintén kiállításra kerültek.)

Eszperantista festőink a Szentendrei Képzőművész táborában vettek részt.

Kiállításra került sor a Honvédség Stefánia úti palotájában és a Nemzetvédelmi Egyetemen is.

Festőink festettek a Komáromi Erődben, mely képekből az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság kiállítást rendezett, ahol festőink is nagy számmal jelen voltak, mint kiállítók.

Tagtársaink közül 10 fő festő részt vett a szolnoki IRIS fesztiválon.

2009.

2009. tavaszán az Egyesületünk tagjai ingyenesen, társadalmi munka keretében megtisztították a piliscsévi Eszperantó-forrás és Emlékfal környékét.

Egyesületünk fő programja 2009-ben a tatai IRIS Eszperantó Fesztivál megszervezése volt. A rendezvényen nagy számban vettek részt külföldiek. Tizen jöttek Tata holland testvérvárosából, Alkmaarból, hogy a találkozón részt vegyenek.

Tagtársaink közül sokan részt vettek a 2009-ben Nyíregyházán megrendezett Országos-nemzetközi Vasutas Eszperantó Találkozón.

Képzőművészeink az országhatárokon átnyúló magyar-magyar találkozóra, Lendvára voltak hivatalosak 2009-ben.

2009-ben meghirdetett nemzetközi gyermekrajz kiállításra az eszperantó nyelv segítségével 36 db képet küldtünk ki a tatai általános iskolások rajzaiból. Egy gyerek 3. helyezést ért el.

Megrendezésre került Kesztölcön a II. Nyitott Pincék Találkozója is, immár nagyobb létszámban, meghívott külföldi vendégekkel. A találkozó mottója a Bor volt, és csatlakoztunk a Nyelvek Európai Napjához is. Ezek szellemében zajlott le az egyik pincében megtartott irodalmi délután is.

2009. december 8-án tartottuk hagyományos Zamenhof napi ünnepségünket és Közgyűlésünket, a korábbiaknál jóval nagyobb létszámban, a Tisztei Klub Színháztermében