Tata és Vidéke Eszperantó Egyesület

Bejelentkezés

Zamenhof ünnepély

Tisztelt Tagtársunk, Kedves Eszperantista Eszmetársunk!

2012. év is lassan elmúlik, és eljön az eszperantisták legnagyobb ünnepsége, a Zamenhof ünnepély. Szeretnénk Veled együtt ünnepelni idén is, ezért ezennel meghívunk Téged is. Az ünnepély 2012. december 12-én (szerda) lesz 17 órakor a Tatai Művelődési Házban (Várkanyar), amelyen számot vetünk az idei évről, és megbeszélhetjük a jövő év programjait..

A rendezvényen Horváth Sándor mond ünnepi beszédet, valamint sor kerül a hagyományos tombola sorsolásra is.

Megjelenésedre és részvételedre feltétlenül számítok!

Tata, 2012. november 28.

Tisztelettel:

Faragó Éva                                                                                  Ködmön Károlyné

elnök                                                                                                titkár

Felajánlások a piliscsévi Eszperantó Forrás javára

Kedves Eszperantisták, Kedves Támogatók!

Egyesületünk több éves szándéka, hogy a piliscsévi Eszperantó Forrásban ismét vizet fakasszunk, így a hely újra méltó legyen a "forrás" elnevezésre. Sajnos, a vízfakasztásnak komoly költségei vannak, ezért Egyesületünk a Piliscsévi Önkormányzattal együtt gyűjtést rendez a Forrás javára.

A Piliscsévi Önkormányzat a Duna takaréknál egy alszámlát nyitotta, amelyre a felajánlásokat lehet küldeni. Az alszámla száma: 58600489-11168883

Aki szeretné támogatni a forrást az a fenti számlaszámra küldhet bármilyen kicsi pénzösszeget. A támogatók segítségét ezúton is köszönjük!

Tata és Környéke Eszperantó Egyesület

Egyesületünk hírei

Egyesületünk elnökségi ülésén kijelölésre került két fontos időpont:

1. Zamenhof ünnepély időpontja, amely 2012. december 12. napján esedékes

2. Eszperantó Testvérvárosi találkozó időpontja, amely 2013. május 17-20. között esedékes

Az Egyesület kirándulása Kesztölcön

Egyesületünk 2012. szeptember 29. napján (szombat) kirándulást szervezett Kesztölcre, immár 5. alkalommal. A"Nyitott Pince" Napok elnevezésű rendezvényen részt vettek nemcsak tatai, hanem budapesti eszperantisták is.

A jó hangulatú rendezvényen összesen három pincét látogattunk meg, amelyet követően egy bőséges ebéd várta a résztvevőket.

Közgyűlés

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Ezúton kívánjuk tájékoztatni a tagokat, hogy 2012. március 13. napján 17 órakor a tatai Helyőrségi Klubban (2890 Tata, Ady E. u. 12-14., emelet) tartja Egyesületünk a soron következő, Alapszabályunk 1.1.2. pontjában meghatározott közgyűlését, amelyre minden tagtársunkat meghívjuk.

Alapszabályunk 1.1.2. pontja értelmében tájékoztatjuk a tagokat, hogy a Közgyűlés csak a tagok több mint felének jelenlétében határozatképes. Amennyiben a Közgyűlés határozatképtelen, akkor ismételt Közgyűlést kell tartani. A megismételt Közgyűlés a megjelent tagok számától függetlenül határozatképesnek minősül.

A megismételt Közgyűlés időpontja 2012. mércius 13. 17 óra 30 perc.

A Közgyűlés napirendi pontjai:

1. a 2011. évi beszámoló az Egyesület tevékenységéről és a 2011. évi közhasznúsági jelentés elfogadása (előadó: Ködmön Károlyné, titkár),

2. a 2011. évi pénzügyi beszámoló és a mérleg megtárgyalása (előadó: Faragó Éva, elnök),

3. 2012. évi költségvetési tervezet (előadó: Ködmön Károlyné, titkár),

4. 2012. évi programtervezet (előadó: Ködmön Károlyné, titkár),

5. egyebek

Minden tag megjelenésére és részvételére számítunk!

Tata, 2012. február 16.

Tisztelettel:

Faragó Éva

elnök

Klub összejövetelek időpontjai

Egyesületünk új időpontokban, minden második héten, kedden tartja összejöveteleit.

A következő klub összejövetel 2012. február 6. napján lesz a Tatai Helyőrségi Klubban 17 órakor. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Második Kesztölci Nyitott Pincék Találkozója

Úgy látszik, az eszperantisták mindig jó időt hoznak, ha Kesztölcre jönnek. Vagy a kesztölciek várják jó idővel a vendégeket? Immár szokás szerint a Szivek-pincénél gyülekezett a látogatósereg. A gyülekezés most kissé elhúzódott, mert többen távolabbról jöttek, Zalaegerszegtől Budapestig, sőt volt két újzélandi vendég is. Az elmaradhatatlan pálinkás üdvözlés után most gyalog indultunk Klastrom-puszta felé. Vezetőnk rövid sétát ígért, a társaság kisebb csoportokba verődve, beszélgetve, és kissé kifáradva érkezett a kolostorromokhoz, ahol rövid pihenő után indultunk tovább a Csévre vezető erdei úton. A cél a nagy gyökerű fa volt, melyet tavaly is megcsodáltunk, és most meg akartuk mutatni az új vendégeknek is. Visszafelé ismét széthúzódott a mezőny, kisebb csoportokban beszélgettek, különböző nyelven.

Bővebben...

Első kesztölci Nyitott Pincék napja – 2008. szeptember 27.

Jól választották ki az Első „Nyitott borospincék” találkozójának napját a Tata és Vidéke Eszperantó Egyesület tagjai. Szép napos időre ébredtünk. A csoport különböző helyről érkező tagjai a Trilux cég udvarán gyülekeztek, innen indult az autókonvoj Kesztölcre, és meg sem állt Szivek Gyula pincéjéig. Itt a frissen sült pogácsa és az „Isten hozta”-kupica mellett a pincegazda és a falu polgármestere fogadott bennünket.

Bővebben...